Despre mine

Fotografia mea
Bucuresti, sector 5, Romania
Tehnician stilist protezist de unghii aplic la domiciliul meu unghii false cu gel sau acryl, constructie acryl pe forma, protezare, protectie pe unghia naturala, manichiura si pedichiura moderna , modele speciale , Nail Piercing. Folosesc produse profesionale Peggy Sage Paris.. Va astept cu drag !

Nu mai suporti exfolierea si ruperea unghiilor tocmai atunci cand le aveai pe toate la aceeasi dimensiune? Poate ca e momentul sa incerci alternativa artificiala! Unghiile false sunt optiunea ideala pentru cele care isi rod unghiile sau care au probleme cu cresterea lor. Unele femei incearca unghiile false pur si simplu pentru a scapa de "narav" iar altele vor doar sa se aiba unghii superbe si usor de intretinut. Daca sunt aplicate si apoi indepartate corespunzator, unghiile artificiale nu afecteaza foarte mult structura cornoasa a unghiilor tale, dar nici sa nu te astepti sa le imbunatateasca conditia lor actuala. Insa daca te decizi sa iti pui unghii false, acest obicei poate deveni pentru tine la fel de banal precum vopsitul parului, iar daca intr-o zi te hotarasti sa nu ti le mai pui, ele vor arata la fel ca inainte.



AVANTAJELE UNGHIILOR ARTIFICIALE:

- Ofera o larga varietate de culori

- Pot avea forme pe gustul fiecareia

- Se rup mai greu decat unghiile naturale

- Previn rosul unghiilor

- Sunt mai elastice si mai durabile

- Oja rezista mult mai mult



Sfaturi utile:



- Unghiile artificiale ar trebui sa fie intretinute la fiecare trei / patru saptamani.

- Intotdeauna consultati o manichiurista pentru a afla ce tip de unghii false e mai indicat pentru dvs.

- Purtati manusi de cauciuc sau plastic de fiecare data când utilizati substante chimice( substante chimice dure pot dauna unghiilor artificiale prin slabirea si chiar decolorare acestora).

- Nu folositi niciodata un adeziv obisnuit pentru a va repara unghiile. Le puteti deteriora!

- Nu se aplica unghii artificiale pe unghiile infectate sau iritate.

- Nu folositi acetona pentru stergerea lacului ci dizolvant fara acetona .

- Aveti grija intotdeauna si hidratati cuticulele pentru a evita infectiile sau uscarea cuticulelor. Este esential sa aplicati zilnic ulei pentru unghii si cuticule, pentru a va pastra cuticulele si unghiile naturale hidratate.

- Nu va indepartati unghiile artificiale acasa, smulgandu-le ! Deteriorati serios unghia naturala!

Diferente intre gel si rasina acrilica

Sunt intrebata de multe ori de clientele mele care este diferenta dintre gel si acril...multe dintre ele auzind la saloane numai de gel . Iata care sunt diferentele:

  - Unghiile din acryl sunt construite dintr-un polymer (pudra acrylica) si un monomer( lichid de fasonaj ). Prin combinarea celor 2 produse rezulta materialul care este aplicat pe unghia naturala sau pe extensie. Imediat dupa combinarea celor doua produse materialul incepe sa se usuce( aprox. 60 secunde) iar tehnicianul manichiurist trebuie sa modeleze unghia cat mai repede. Unghiile din acryl sunt mai dure, se pilesc mai greu si sunt cele mai raspandite si folosite la nivel mondial. Unghiile din gel se construiesc dintr-un material gata preparat(gel) care poate fi aplicat pe unghia naturala sau pe extensie. Acest material se usuca numai intr-o lampa speciala, tehnicianul manichiurist avand mai mult timp la dispozitie pentru modelarea unghiei. Aceste unghii din gel se pot pili mai usor, fiind mai flexibile  .
 -  Gelul nu are miros / Acrilul are un miros mai puternic , intepator ( poate deranja anumite persoane ) ;
 - Gelul este recomandat persoanelor care nu fac multa munca manuala deoarece nu rezista bine la lovituri ( se crapa , plesneste) / Acrilul e recomandat tuturor persoanelor , in special celor care muncesc mult sau folosesc mult tastatura calculatorului deoarece are rezistenta crescuta si nu se crapa ;
 - Unghiile cu gel trebuiesc intretinute mai des ( max 2 sapt) / Unghiile cu acryl rezista si pana la 6 sapt fara intretinere;
- Gelul este mai lucios, mai spectaculos / Acrilul este mai mat, da aspectul de unghie naturala. 
- In Romania cele mai multe saloane prefera metoda de aplicare cu gel, intrucat nu sunt multe profesioniste  care au indemanarea, ingeniozitatea de a lucra cu acrilul si este mult mai ieftin . Tehnicieni de renume de la noi si din strainatate recomanda acrilul, pentru ca ofera mai multe posibilitati de lucru. Cu ajutorul acrilului (cunoscut in termeni populari si ca portelan sau rasina) se poate construi o forma mult mai naturala si chiar perfecta a unghiilor.

         La intrebarea care afecteaza mai mult unghia naturala dintre gel si acril , raspunsul este ca nu materialele aplicate afecteaza unghia ( decat daca sunt calitate foarte proasta sau nu sunt aplicate cum trebuie) ci persoana care aplica unghiile  poate afecta unghia naturala prin pilire excesiva .

4 comentarii:

  1. si eu am facut un asemenea articol pentru a le da clientelor mele, ai cuprins totul! poate ar mai fi faptul ca acrylul se da jos si prin aplicarea solutiei speciale, iar gelul doar prin pilire.. pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. aaa....da! Asta am uitat sa scriu...mersi mult !Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna! Foarte util articolul.
    Am o nelamurire insa: care este diferenta intre "construcitia unghiei cu gel" si "aplicare gel" ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna..as vrea sa te intreb cat iei pt o constructie cu gel, inclusiv french.iti las mailul meu : ana_ioana0809@yahoo.com
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere